Egy szervezet kultúrájának fontos része a kommunikáció. Vajon eszünkbe jut-e a pletyka szó, amikor szervezeti kommunikációról beszélünk? Pedig a kommunikáció informális szintjének, így a kultúrának is fontos része a pletyka. Ez az a kommunikációs folyamat, amikor az információk, – gyakran hiteles és ellenőrzött adatok alapján, – nem ellenőrizhető utakon és jelentősen torzulva cserélnek gazdát. Ez a belső kommunikációs forma lehet veszélyes, de lehet konstruktív is. A kérdés az, hogy tudjuk-e kezelni, ki tudunk-e igazodni a szervezeti belső kommunikáció útvesztőjében. Lesz-e összeütközés a formális és informális kommunikációban? Mit tehetünk, hogy a pletyka erősítse a szervezeti kultúrát, reziliensebbé tegye a szervezetet? Van erre mód egyáltalán?

Jelentkezés: http://bit.ly/2T0v6Is

Sok, hasonló kérdés merülhet fel a pletykával kapcsolatban. Szvetelszky Zsuzsa, a szervezeti pletykák szakértője ezekhez hasonló kérdésekre keresi a választ. A PCE novemberi szakmai estjén kutatásainak eredményéből oszt meg velünk néhány fontos részletet.

A 2018-19 évad előző estjeihez hasonlóan most is interaktív, a résztvevők véleményét, tudását felhasználó módon tekintünk rá a pletykára, mint a szervezeti kultúra fontos részére.

Jelentkezés: http://bit.ly/2T0v6Is

Előadónk: Szvetelszky Zsuzsa szociálpszichológus, az ELTE BTK tanársegédje, akinek kutatási területe a pletyka pszichológiája.

Részvételi díj: 3000 Ft. (Diákoknak 1500 Ft) 2018-ban tagdíjfizetést teljesítő tagjainknak részvételi díj mentes.

Helyszín: EÖTVÖS 10 KÖZÖSSÉGI ÉS KULTÚRÁLIS SZÍNTÉR, 1067 Budapest, Eötvös utca 10.