Gyetvai Anikó” A coaching olyan művészet amely egy másik ember teljesítményének, tanulásának és fejlődésének elősegítésével foglalkozik” (Myles Downey)

Közgazdászként elsősorban multinacionális cégeknél dolgoztam közép- és felsővezetőként kontrolling, pénzügy és projekt menedzsment területeken különféle szektorokban (telecom, szolgáltatás, termelés, gyógyszeripar, FMCG, légiközlekedés). Számtalan projektben is részt vettem, illetve vezettem: pénzügyi, számviteli és vállalatirányítási rendszerek bevezetése, tervezési rendszer kialakítása, szervezet átalakítások, változásmenedzsment.

Business coachinggal azért kezdtem el foglalkozni, mert projekt menedzserként több nemzetközi szervezetátalakítási projektben is részt vettem és láttam, hogy a coaching mennyire hatékony tud lenni bizonyos folyamatokban, így komolyan elkezdett érdekelni ez a szakma.

Business coach-ként azt tartom különösen fontosnak, hogy az ügyfelet a leghatékonyabban támogassam abban, hogy a saját dilemmájában vagy teljesítményében érzékelhetően és mérhetően tudjon előrehaladni a megoldás vagy fejlődés irányába.

Az ICF (International Coaching Federation) által meghatározott kompetenciák alapján dolgozom. A coaching folyamatot az ügyfél igénye szerint alakítom, ez mindig a coacholt személytől függ, hogy melyik a legjobban alkalmazható technika vagy eszköz. Tanultam megoldásközpontú coachingot (solution focus), brief coachingot, AI (appreciative inquiry) coachingot és több egyéb különféle eszközt és technikát. Ezeket ötvözve vagy éppen a megfelelőt kiválasztva alkalmazom a személyre szabott coaching folyamatban. Néhány példa: szervezeti átalakítás, munkakör váltás, delegálás, munkahelyi konfliktusok kezelése, work-life balance helyreállítása, priorizálás, problémakezelés, döntéshozás, kommunikáció, karrier-coaching, projekt coaching.

Úgy gondolom, hogy a több mint 20 év munkában szerzett vezetői tapasztalatomat jól tudom hasznosítani business coach-ként. Szívesen vállalok bármilyen témát különféle vezetői szinteken (angolul is). Leginkább Budapesten dolgozom, természetesen telefonon vagy skype-on keresztül is tudom támogatni ügyfeleimet a coaching folyamat során.

Tagja vagyok az ICF-nek (International Coach Federation) és a PCE-nek (Professzionális Coaching Egyesület), valamint több nemzetközi projekt menedzsment szervezetnek is.

Gyetvai Anikó, business coach (ACC)

E-mail: aniko.gyetvai@seederandprice.com