A Professzionális Coaching Egyesület immár 5 éve, 2012. augusztusában alakult.

Célunk, hogy egy fejlesztő-módszertani sokszínűség talaján független, hiteles, értékteremtő, coaching szemléletű szervezet-fejlesztő szakértői közösséget alkossunk a szervezet- és emberi erőforrás-fejlesztés területén, a coaching szellemiségével összhangban.

Rendezvényeinken első sorban az üzleti élet céges szereplői – szervezeti vezetők, HR-esek –, illetve „külsős” támogatói – szervezet-fejlesztők, coachok, trénerek – számára kívánunk szakmai fejlődést, megújulást, sőt, kapcsolat-építést és feltöltődést is biztosító programokat nyújtani: kérdéseket felvetni, jó gyakorlatokat megosztani, ötleteket, megoldási lehetőségeket felvonultatni.

Természetesen örömmel látjuk az érdeklődő magánszemélyeket, kiváltképp a szakma irányába kacsingató diákokat is.

Tudásmegosztó tevékenységünk során a legújabb megközelítésekre összpontosító, izgalmas előadásokkal és a gyakorlatban is bemutatjuk a coaching szemlélet és a szervezet-fejlesztés sokszínű módszertanából születő megoldásokat.

Kiemelt célunk, hogy egyesületi tagjaink széleskörű és összeadódó tudásával, tapasztalatával hathatós támogatást, segítséget nyújtsunk fejlesztési kérdésekben látogatóink, vendégeink, más tagjaink, illetve az egész szakmai közösség tagjai számára.

Rendezvényeink független fórumként szolgálnak a különböző szakmai csoportok szereplői közötti kommunikáció elősegítésére.

Miközben az Egyesület tevékenységét szervezzük és szakmai – fejlesztő – munkánkat végezzük, teljes elkötelezettséget vállalunk az általánosan elterjedt etikai normák (az International Coach Federation etikai irányelvei) és a magas színvonalú szakmai tevékenység iránt.

Végül, de nem utolsó sorban: örömmel indítunk és/vagy támogatunk nemes kezdeményezéseket.