PCM marcius FB2

Egy módszer, ami a konfliktus- és stresszkezelésben, de még az űrkutatásban is bevált!

A Process Communication Model (PCM) Tabi Kahler által kidolgozott rendszer kiválóan alkalmazható a kommunikáció hatékonyabbá tételére, ezáltal a konfliktuskezelés, a coaching, a csapatfejlesztés hatékony eszköze. A módszer abból indul ki, hogy mindenkinek van egy jól beazonosítható mintázata, aminek megfigyelése és tudatosítása révén képesek leszünk megtalálni a másik emberhez tartozó kapcsolódási pontokat, ezen keresztül megkönnyítjük a kommunikációt.

A PCM kulcsfogalma egy részletesen kidolgozott személyiségprofil, ami 6 egymástól világosan elkülöníthető típust azonosít be. Ezek különböző mértékben, de minden emberben jelen vannak. Stresszhelyzetben a kommunikációnk megváltozik, „álarcot” veszünk fel, negatív viselkedésmintákkal reagálunk, amelyek előreláthatóak és ezáltal kezelhetővé válnak.

Jelentkezés:

https://goo.gl/forms/8tpKHGrci5tOAhWJ3

Résztvevők:

Részletes program:
18:00 – érkezés
18:30 – 19:00 Mi is az a PCM? – demonstráció a résztvevők bevonásával
19:00 – 19:30 Alapjárati és stresszben mutatott viselkedés – a PCM rendszerének rövid ismertetése
19:30 – 19:50 Gyakorlati kitekintés, esetbemutatás -a PCM alkalmazásának lehőségei

19:50 – 20:00 Szünet
20:00 – 20:30
20:30 – 21:00

Jelentkezés:

https://goo.gl/forms/8tpKHGrci5tOAhWJ3

Meghívott vendégünk részletes bemutatása:
Magyar Attila több mint két évtizede foglalkozik szervezeti tanácsadással. Dolgozott kis- és nagyvállalat belső és külső konzulenseként, beosztottként és irányítóként. Széleskörű tapasztalatokat szerezett a személyzetkiválasztás, a tréningek és támogató-fejlesztő folyamatok terén. Szervezetpszichológusi szakképzettsége, több éves vezetői gyakorlata és többféle fejlesztési módszertanban szerzett jártassága ad kellő alapot ahhoz, hogy ismereteit mások számára is átadja. Az általa központinak tartott, változást segítő és támogató fogalom a tudatosítás.

Részvételi díj: 3000 Ft. (Diákoknak 1500 Ft)
Még nem követed Facebook oldalunkat?… pedig érdemes, mert sok érdekes tartalmat osztunk meg a coachinggal kapcsolatban.