Tags:

PCE_évad-v1

Reméljük, Számodra is kellemesen és élménydúsan telt a nyár! Hamarosan beköszönt az ősz, és a PCE háza táján is felpörögnek az események. Az elmúlt hetek már intenzív ötleteléssel, tervezéssel teltek nálunk. Megalkottuk a következő évad programját, amit örömmel osztunk meg Veled.

Egyesületünk 2017/18-as évadjának zászlójára a változás-változtatás témakörét tűztük. Havi rendszerességű, kilenc alkalomból álló klubest  sorozatunkon megvizsgáljuk a témához kapcsolódó legrelevánsabb kérdésköröket, mindezt interaktívan, együtt gondolkodva. Ha velünk tartasz és végigköveted programunkat, garantáljuk, hogy megváltozik a viszonyod a változáshoz!

Már-már közhelyként hangzik, hogy a XXI. században a szervezeteknél semmi sem állandó, csak a változás. A folyamatos változás pihenés, lassítás nélkül nagyon kimerítő, személyes és szervezeti szinten is. Ha nem vagyunk urai a helyzetnek, és nem ügyelünk az egyensúlyra, az a motiváció és a teljesítmény rovására megy.   

Tapasztalataink szerint azok tudnak sikeresen megbirkózni az állandó változásokkal, illetve az ezzel járó stresszel, akik a külső környezet által indukált változásokat nem akadályként, hanem adottságként, lehetőségként élik meg.

Nagyon sokan szívesen visszatérnénk a jól bevált rutinokhoz, amikről azonban azt tapasztaljuk, hogy ezúttal cserben hagynak bennünket.

Jó hír, hogy időről időre akadnak azonban olyan szervezetek, vezetők, akiken azt látjuk, hogy kiválóan helytállnak az állandó változások keltette folyamatos bizonytalanságban. Mintha még a zajló jégen is képesek lennének korcsolyázni. Vajon mi a titkuk?

  • Hogyan lehet mégis fogódzókat, irányt találni a káoszban?
  • Hozzá lehet-e szokni a folyamatos változáshoz?
  • Mi adhat biztonságot a bizonytalanságban?

2017/18-as évadunkban többek között ezeket a kérdéseket járjuk körül, és azokat hívjuk közös gondolkodásra, akik úgy érzik, hogy számukra aktuálisak ezek a dilemmák – és kinek ne lennének azok…?

Kinek, mit kínálunk?

Hiszünk benne, hogy témánk univerzálisan érint minden, az üzleti életben vagy akár a non-profit szférában tevékenykedő vezetőt, „belsős” HR-vezetőt és szervezet-fejlesztőt, „külsős” tanácsadót és segítő foglalkozású szakembert, és hasznos mindennapi csatáikhoz, fejlődésükhöz, hatékony működésükhöz vagy egyszerűen csak a „túléléshez”.

Egy olyan, 9 rendezvényből álló együtt-gondolkodást kínálunk, amely révén résztvevőink átfogó képet kapnak a menedzsment aktuális kérdéseiről, módszereiről, technikáiról. Meghívott szakértőink között lesznek csúcsvezetők és saját szakmájuk kiemelkedő szakemberei, akik közreműködésével betekintést, muníciót, inspirációt adunk érdeklődőinknek.

Programtervünk

2017.09.18.   Megküzdési stratégiák a folyamatos változásokhoz – What the  #@&%  is VUCA? – Barna Zsolt, ügyvezető Waberer’s international

2017. 10.26. – Mission Impossible? Válságban a vízió? – Herrmann Barbara, a Tesco Customer Service Capability Development managere

2017.11.20. – Bátorság, hibázás, kockázatvállalás. Balassa Levente, Dr. Oszvald Péter, Móricz János

2017.12.11. – Bizalom, biztonság. Pál Feri atya

2017. január 22 – Ellenállás: Lélektani irányzatok szervezetfejlesztési keretben. Pszichodráma és TA

2017. február – Ellenállás: Lélektani irányzatok szervezetfejlesztési keretben. Gestalt és NLP

2017. március – Hogyan változzon egy vezető a VUCA világban? Az üzleti kaméleonság titkai  (Károlyi László, vezérigazgató, Legrand Zrt.)

2017. április – Vezetés golyózáporban? Az extrém stressz hatása az egyéni és csapatteljesítményre.

2017. május – Változás vagy változtatás – élsz vele vagy elszenveded? Professzionális Coaching Egyesület Team és korábbi meghívottaink

 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.