PCE_FB-11819 -évad-alap-1_1

Megalkottuk a következő évad programját, amit örömmel osztunk meg veled!

Előző évadunkban a változás, változtatás témakörét jártuk körbe. Olyan izgalmas kérdéseket vizsgáltunk, mint például:

· hogyan lehet navigálni, túlélni a VUCA világban,

· mi adhat biztonságot a bizonytalanságban, illetve

· mit kezdjünk a változással szembeni ellenállással (illetve egyáltalán ellenállás-e az, amit mi annak gondolunk).

Az évad estjein és workshopjain egyértelművé vált, hogy az állandó változások a szervezeti kultúra folyamatos finomhangolását teszik szükségessé. Így a PCE 2018/19-as évadában (az előző évadban megszokott módszertant követve) a szervezeti kultúrák kérdéskörét járjuk alaposan körbe, méghozzá a szakmai estek résztvevőinek – azaz a ti aktív közreműködésetekkel.
 
Havi rendszerességű, 9 alkalomból álló klubest sorozatunkon megvizsgáljuk a témához kapcsolódó releváns kérdéseket, mindezt interaktívan, együtt gondolkodva.
Tarts velünk és kövesd végig programunkat! Garantáljuk, hogy hasznos felismerésekkel, a gyakorlatban is alkalmazható tudással és tapasztalatokkal gazdagodsz! 
 
Néhány kérdés, amire veletek együtt, közösen keressük a válaszokat, elismert és tapasztalt vendégeink közreműködésével:

· Milyen szervezeti kultúra tipológiák léteznek? Hogyan segítik ezek a vezetők és a szervezetfejlesztők, coachok munkáját?

· Mi a kultúra szerepe a munkatársak megtartásában?

· Mi a vezető szerepe és felelőssége a kultúra formálásában?

· Milyen személyiségzavarok fordulhatnak elő egy szervezetben és mihez kezdjünk velük?

· Hogyan előzzük meg a súlyosabb, szervezeti patológiás jelenségeket?

Kinek és mit kínálunk?

Hiszünk benne, hogy az évad témája univerzálisan érint minden, az üzleti életben, a köz- vagy akár a non-profit szférában tevékenykedő vezetőt, „belsős” HR-vezetőt és szervezetfejlesztőt, „külsős” tanácsadót és segítő foglalkozású szakembert, coachot. A klubesteken megszerezhető információk, tudás hasznos lesz mindennapok csatáihoz, a fejlődésünkhöz, hatékony működésünkhöz – vagy egyszerűen csak a „túléléshez”.
 
Amit kínálunk: az estek résztvevői átfogó képet kapnak a menedzsment aktuális kérdéseiről, módszereiről, technikáiról. Meghívott szakértőink között lesznek csúcsvezetők és saját szakmájuk kiemelkedő szakemberei, akik közreműködésével betekintést, muníciót, inspirációt nyújtunk az érdeklődőknek.

Programtervünk:

2018.09.17. Térkép a szervezeti kultúrákhoz. Kultúramodellek és vezetési stílusok a szervezeti kultúra kutatások tükrében – Toarniczky Andrea, adjunktunktus, Corvinus Egyetem

2018. 10.15. A vezető és a kultúra. Alapítói sztorik, vezetői kultúraformálás. (az előadó felkérése folyamatban)
 
2018.11.19.  Szervezeti kultúra és kapcsolatok. Szervezeti hálózattérképek. (az előadó felkérése folyamatban)
 
2018.12.17.  Racionalitás és az érzelmek szerepe a szervezeti kultúra formálásában. (az előadó felkérése folyamatban)
 
2019. 01. 21. Szervezetpatológa I. Személyiségzavarok a kultúrákban. Vezetői- és életszerepek. (az előadó felkérése folyamatban)
 
2019. 02.18. Szervezetpatológa II. Szex a szervezetben. Mobbing. (az előadó felkérése folyamatban)
 
2019. 03.18. Reziliencia / Autonómia / Megtartás. (az előadó felkérése folyamatban)
 
2019. 04. 15. Árnyék – integráció. Tabuk és polaritások. Vakfoltok és hiedelmek. (az előadó felkérése folyamatban)
 
2019. 05.20. Összegzés. Professzionális Coaching Egyesület Team
 
(Mivel a VUCA világban élünk, a  programváltoztatás jogát fenntartjuk.)

Várjuk jelentkezésedet!

PCE_évad-v1

Reméljük, Számodra is kellemesen és élménydúsan telt a nyár! Hamarosan beköszönt az ősz, és a PCE háza táján is felpörögnek az események. Az elmúlt hetek már intenzív ötleteléssel, tervezéssel teltek nálunk. Megalkottuk a következő évad programját, amit örömmel osztunk meg Veled.

Egyesületünk 2017/18-as évadjának zászlójára a változás-változtatás témakörét tűztük. Havi rendszerességű, kilenc alkalomból álló klubest  sorozatunkon megvizsgáljuk a témához kapcsolódó legrelevánsabb kérdésköröket, mindezt interaktívan, együtt gondolkodva. Ha velünk tartasz és végigköveted programunkat, garantáljuk, hogy megváltozik a viszonyod a változáshoz!

Már-már közhelyként hangzik, hogy a XXI. században a szervezeteknél semmi sem állandó, csak a változás. A folyamatos változás pihenés, lassítás nélkül nagyon kimerítő, személyes és szervezeti szinten is. Ha nem vagyunk urai a helyzetnek, és nem ügyelünk az egyensúlyra, az a motiváció és a teljesítmény rovására megy.   

Tapasztalataink szerint azok tudnak sikeresen megbirkózni az állandó változásokkal, illetve az ezzel járó stresszel, akik a külső környezet által indukált változásokat nem akadályként, hanem adottságként, lehetőségként élik meg.

Nagyon sokan szívesen visszatérnénk a jól bevált rutinokhoz, amikről azonban azt tapasztaljuk, hogy ezúttal cserben hagynak bennünket.

Jó hír, hogy időről időre akadnak azonban olyan szervezetek, vezetők, akiken azt látjuk, hogy kiválóan helytállnak az állandó változások keltette folyamatos bizonytalanságban. Mintha még a zajló jégen is képesek lennének korcsolyázni. Vajon mi a titkuk?

  • Hogyan lehet mégis fogódzókat, irányt találni a káoszban?
  • Hozzá lehet-e szokni a folyamatos változáshoz?
  • Mi adhat biztonságot a bizonytalanságban?

2017/18-as évadunkban többek között ezeket a kérdéseket járjuk körül, és azokat hívjuk közös gondolkodásra, akik úgy érzik, hogy számukra aktuálisak ezek a dilemmák – és kinek ne lennének azok…?

Kinek, mit kínálunk?

Hiszünk benne, hogy témánk univerzálisan érint minden, az üzleti életben vagy akár a non-profit szférában tevékenykedő vezetőt, „belsős” HR-vezetőt és szervezet-fejlesztőt, „külsős” tanácsadót és segítő foglalkozású szakembert, és hasznos mindennapi csatáikhoz, fejlődésükhöz, hatékony működésükhöz vagy egyszerűen csak a „túléléshez”.

Egy olyan, 9 rendezvényből álló együtt-gondolkodást kínálunk, amely révén résztvevőink átfogó képet kapnak a menedzsment aktuális kérdéseiről, módszereiről, technikáiról. Meghívott szakértőink között lesznek csúcsvezetők és saját szakmájuk kiemelkedő szakemberei, akik közreműködésével betekintést, muníciót, inspirációt adunk érdeklődőinknek.

Programtervünk

2017.09.18.   Megküzdési stratégiák a folyamatos változásokhoz – What the  #@&%  is VUCA? – Barna Zsolt, ügyvezető Waberer’s international

2017. 10.26. – Mission Impossible? Válságban a vízió? – Herrmann Barbara, a Tesco Customer Service Capability Development managere

2017.11.20. – Bátorság, hibázás, kockázatvállalás. Balassa Levente, Dr. Oszvald Péter, Móricz János

2017.12.11. – Bizalom, biztonság. Pál Feri atya

2017. január 22 – Ellenállás: Lélektani irányzatok szervezetfejlesztési keretben. Pszichodráma és TA

2017. február – Ellenállás: Lélektani irányzatok szervezetfejlesztési keretben. Gestalt és NLP

2017. március – Hogyan változzon egy vezető a VUCA világban? Az üzleti kaméleonság titkai  (Károlyi László, vezérigazgató, Legrand Zrt.)

2017. április – Vezetés golyózáporban? Az extrém stressz hatása az egyéni és csapatteljesítményre.

2017. május – Változás vagy változtatás – élsz vele vagy elszenveded? Professzionális Coaching Egyesület Team és korábbi meghívottaink

 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Éves programterv 2016programterv 2016
Professzionális Coaching Egyesület

2016. február 15. – Dr. Buzády Zoltán – Flow-Vezetésfejlesztés-Módszertan

2016. március 21. – Györffy Kinga – Add el(ő) magad!

2016. április 18. – Prievara Tibor – Motiváció, értékelés és iskola a 21. században

2016. május 23. – Sikeres nők egy férfias világban – kerekasztal-beszélgetés

2016. június-augusztus – nyári szünet

2016. szeptember 19 – Dr. Holló Márta – Értem! Megértetni magunkat a cégen belül, az üzleti partnerekkel és a külvilággal.

2016. október 10. – Szakértői kerekasztal: Munkavállalói elkötelezettség

2016. november 14. – Pimaszság vagy igazság – Konfliktuskezelés generációk között

2016. december 12. – klubest, részletek hamarosan

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.